Rush Parkour Arena
Parkour

Utvecklad av - och för - freerunningälskare!

Inom parkour handlar allt om kroppskontroll och att ta sig från punkt A till punkt B så smidigt, snabbt och effektivt som möjligt. Och det enda redskapet man har är sin egen kropp. På Rush kan du träna på precision jumps, kongs, lazys och step throughs (för att bara nämna några trick). Vår parkourdel är designad av några av väldens bästa parkour och freerunning-utövare och arenan är uppbyggd i olika nivåer och innehåller moment som klättring, hopp, vaulting, löpning och balans. 

Vår parkourarena har platsbyggda hinder, stänger, knepiga klyftor och utmanande ytor för precisionshoppning. 

Parkour handlar om mycket mer än att bara ta sig över hinder. Utövare får med tiden en helt ny syn på omvärlden och sin omgivning. Det som tidigare kan ha varit ett hinder eller ett störande element förvandlas istället till en lekplats full av möjligheter. Plötsligt uppstår oväntade tillfällen att utveckla sig själv som idrottare.

Vi vågar påstå att vår parkourarena är Malmös allra bästa inomhusbana för alla parkour- och freerunningälskare. Ja, kanske till och med Sveriges bästa. Kom och testa du också! 

Att tänka på i Parkourarenan:

 

Andas - din andning är A och O. En bra grundregel är att alltid andas ut när du träffar marken eller landar på ett hinder. Då slappnar hela kroppen av och det blir lättare att hålla balansen.

Använd framdelen av foten - försök att alltid landa på framdelen av foten. Om du landar på hälen eller hålfoten ökar risken för skador markant.

Lugn och fin - om du håller nere pulsen och undviker att spänna dig så blir det enklare att behålla en bra "flow

Hela kroppens fysik - vid precisionshoppning har du stor nytta av att använda hela kroppen istället för bara benen. Böj dig ner, swinga armarna och sträck på dig samtidigt som du hoppar från punkt A till B.

Träna landningar & rolls - parkour involverar mycket hopp - över, under, uppför och nerför föremål, vilket utsätter kroppen för tung belastning. Din landningsteknik är därför avgörande för att minska skaderisken i din träning. Ett sätt att ytterligare minimera risken för skador är att landa med en sk. "roll" som påminner lite om en framåtkullerbytta, fast en roll görs snett, från ena axeln till motsatt skinka. Detta skyddar huvud, nacke och ryggrad.

Uppvärmning - värm upp ordentligt innan du börjar ditt träningspass. En varm kropp är en kropp som är mindre benägen att gå sönder. Risken för stukningar eller andra muskelskador minskar enormt om du fått upp lite puls innan träningen.

Godkännande av Rush säkerhetsregler

Alla besökare ska godkänna våra säkerhetsregler innan de går in i parken. Barn under 18 år måste ha ett godkännande från förälder eller målsman för att besöka oss. Du behöver inte skriva ut godkännandet, utan det räcker att du godkänner att du tagit del av reglerna i samband med att du bokar din biljett. Om du firar födelsedag hos oss så omfattas samtliga barn på kalaset i bokningen.

Rushstrumpor

Av hygien- och säkerhetsskäl är det obligatoriskt att bära Rush-strumpor som är utformade för att ge perfekt grepp när du hoppar. Du kan köpa dessa online eller när du kommer till parken. Strumporna är återanvändningsbara och av miljöskäl vi uppmanar dig att ta med dem vid nästa besök hos oss.

 
Tillbaka